18 Μαρτίου 2015

Ραχήλ Μακρή: Να ετοιμάσουμε σχέδιο για Grexit

type="html">
Πρέπει να υπάρχει πλάνο για την περίπτωση εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη υποστήριξε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ραχήλ Μακρή, προσθέτοντας παράλληλα πως αν και δεν προβλέπεται η έξοδος μιας χώρας από
την ευρωζώνη «πλάνα πρέπει να υπάρχουν και να είναι τεκμηριωμένα».

Συγκεκριμένα, η κ. Μακρή, μιλώντας στο ΣΚΑΙ, είπε  «εγώ θεωρώ λοιπόν -αν με ρωτάτε- ότι πρέπει να υπάρχει και τεκμηριωμένο πλάνο για την περίπτωση εξόδου της χώρας που δεν υπάρχει βέβαια τέτοιο πράγμα, το γνωρίζουμε όλοι,  δεν προβλέπεται στη συνθήκη της Ευρωζώνης  έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη. Ωστόσο όμως το να υπάρχει ένα θέμα τέτοιο, υπάρχει, γιατί να μην υπάρχει;».

Όλα αυτά είναι σενάρια που οι ίδιοι τα έχουνε απορρίψει και έχουνε πει ότι δεν τίθεται θέμα εξόδου της χώρας από το ευρώ, υποστήριξε η Ραχήλ Μακρή.

«Ο κ. Λαπαβίτσας έχει την άποψή του και την τεκμηριώνει επιστημονικά γιατί είναι ένας εξαιρετικός οικονομολόγος» είπε η κυρία Μακρή και πρόσθεσε: «Θα πρέπει να μάθουμε να λειτουργούμε δημοκρατικά και οι βουλευτές δεν είναι πρόβατα ξέρετε... Δεν μπορούμε να κατηγορούμαστε ότι δεν έχουμε απόψεις και να λέμε δεν έχουμε και πλάνα άσχετο αν έχει απορριφθεί σαν πλάνο Β από τα θεσμικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ», είπε χαρακτηριστικά.

Κληθείσα να σχολιάσει παλαιότερη προεκλογική δήλωσή της για τύπωμα χρήματος η Ραχήλ Μακρή απάντησε: «Όχι είναι τελείως διαφορετικό, δεν είναι αυτό. Αφορά το θέμα ρευστότητας του τραπεζικού συστήματος, ήδη έχει εφαρμοστεί γατί μ' αυτό τον τρόπο αυτή τη στιγμή χρηματοδοτείται το τραπεζικό σύστημα και πρόσθεσε μίλησα για κάτι που προβλέπεται στην ευρωζώνη στο θεσμικό κείμενο της ευρωζώνης».

“Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου”
ΚΛΙΚΑΡΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕ FOLLOW ΣΤΟΝ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ
……
ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΟΥ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ LIKE