18 Μαρτίου 2015

Ευρωπαίος Επίτροπος: κανείς δεν πρόκειται να κρατήσει την Ελλάδα στη ζώνη του ευρώ

type="html">
Υπουργοί και κορυφαία κυβερνητικά στελέχη μιλούν για «αποικιοκρατικές συμπεριφορές» και για ενέργειες, που αντιμετωπίζουν τη χώρα ως μπανανία


Δεν θα πολυημερεύσουν στην Αθήνα τα τεχνικά κλιμάκια των «θεσμών», όπως δείχνουν οι τελευταίες εξελίξεις και κυρίως η οργή που σωρεύεται στην κυβέρνηση από τη συμπεριφορά τους και τις απαιτήσεις τους. Το κερασάκι στην τούρτα ήταν φυσικά η αξίωση των τεχνοκρατών να αποσύρει η κυβέρνηση τα νομοσχέδια για την ανθρωπιστική κρίση και τις 100 δόσεις – κάτι που οργισμένα και κατηγορηματικά αρνήθηκε η Αθήνα – ωστόσο το πρόβλημα είναι γενικότερο, καθημερινό και μάλλον αδιόρθωτο, εάν στο μεταξύ δεν υπάρξει αποσαφήνιση του ρόλου της, μέσα από μία νέα πολιτική συμφωνία, που αυτή τη φορά να μην θολώνεται από οποιαδήποτε… ασάφεια, όσο… δημιουργική κι αν θεωρείται.




Όπως λένε κυβερνητικοί αξιωματούχοι, οι χαμηλόβαθμοι, υποτίθεται, υπάλληλοι των… «θεσμών» συμπεριφέρονται ακριβώς όπως η παλιά τρόικα και σαν να μην υπήρξε οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη στο μεταξύ, ούτε εκλογές, ούτε συμφωνία στο Εurogroup. «Παίρνουν το παλιό μνημόνιο και ελέγχουν τους εκπροσώπους της ελληνικής κυβέρνησης επί των στόχων που εκείνο προέβλεπε» σημειώνουν καλά ενημερωμένες πηγές. «Θέλουν να κάνουν την παλιά αξιολόγηση, να ολοκληρώσουν εκείνη τη διαδικασία, που όμως δεν υπάρχει πλέον» προσθέτουν και τονίζουν ότι η συμπεριφορά των τεχνοκρατών αυτών είναι φυσικά και ανάλογη: με διάθεση κριτικής και ελέγχου, συχνότατα πιεστική και ενίοτε ιταμή.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση η υπομονή του Μεγάρου Μαξίμου αρχίζει να εξαντλείται. Η εντολή προς τους αξιωματούχους της ελληνικής πλευράς είναι να μην συζητούν ο,τιδήποτε επί της πολιτικής, παρά μόνο να παρέχουν τα τεχνικά στοιχεία που εκτιμούν ότι θα βοηθήσουν τη διαδικασία ενημέρωσης. Να μην απαντούν, ούτε να απολογούνται φυσικά για θέματα που άπτονται του πολιτικού χειρισμού της κυβέρνησης.

Υπουργοί και κορυφαία κυβερνητικά στελέχη μιλούν για «αποικιοκρατικές συμπεριφορές» και για ενέργειες, που αντιμετωπίζουν τη χώρα ως μπανανία.

Ενδεικτικό του πού άσχημου κλίματος, ειδικά μετά το θέμα που δημιουργήθηκε, με το ανεπιτυχές μπλόκο στα δύο νομοσχέδια, είναι το μήνυμα που έστειλαν συνεργάτες του πρωθυπουργού, τονίζοντας: «Το να θεωρεί κανείς «μονομερή ενέργεια» την ψήφιση νομοσχεδίου που στόχο έχει να απαλύνει τις πληγές της καταστροφικής πολιτικής των τελευταίων χρόνων, απλώς εκθέτει όσους το υποστηρίζουν και αποδεικνύει ότι τα τεχνικά κλιμάκια αδυνατούν να εγγυηθούν την εφαρμογή της συμφωνίας της 20ής Φλεβάρη».

“Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου”
ΚΛΙΚΑΡΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕ FOLLOW ΣΤΟΝ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ
……
ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΟΥ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ LIKE